Image title

Vragen? Bel ons op 0546 - 837 777

Laden
Bezig met toevoegen...


Over ons


Wij weten wat er speelt! Maak kennis met Otto Simon, een pro-actieve en internationaal opererende speelgoedgroothandel uit Nederland. Otto Simon kan direct en bovenal snel een kwalitatief goed basisassortiment van ca. 12.000 artikelen leveren uit een eigen magazijn van 24.000m2 in Almelo.

Dankzij eigen import profiteert u als afnemer van zeer scherpe prijzen en een grote collectie. Intern is alles in huis voor een goede service en bieden we een zeer uitgebreide collectie merken als LEGO, Zapf, MGA, Mattel, Playmobil, Hasbro, V-tech, Jumbo, Little Tikes, SES, Tomy, Nikko, Silverlit, Famosa, Feber, Smoby en nog vele merken meer.
Otto Simon B.V. is in 1911 opgericht door de heer Otto Simon. In die tijd was ‘het bedrijf’ Otto Simon een soort ‘marskramer’ die alleen kralen en glas verkocht. Alle goederen werden in die tijd vervoerd met paard en wagen.
Met vele speelgoedwinkels is Top 1 Toys één van de grootste speelgoedwinkelformules. De Top 1 Toys formule is ontstaan uit een samenwerking tussen de Wigwam en Speelboom speelgoedwinkels.
Enthousiaste Ondernemers Gezocht!
In diverse steden in Nederlands zijn wij op zoek naar enthousiaste ondernemers! Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie naar onze advertentie (klik hier!) of stuur een e-mail naar top1toys@ottosimon.nl.Otto Simon


Otto Simon is een complete leverancier met veel voordelen, waaronder een eigen logistiek systeem en persoonlijke ondersteuning door een professioneel en enthousiast team zowel per telefoon als per e-mail. Otto Simon benadert haar afnemers als groothandel continue met nieuwe artikelen, commerciële acties en interessante speelgoedlijnen. Daarbij werkt zij door geheel Europa, waar zij in een aantal landen (waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland en Polen) actief vertegenwoordigd wordt door vertegenwoordigers en handelsagenten.

Zo gevarieerd als het assortiment van Otto Simon is, zo gevarieerd is ook haar klantengroep. Immers, het speelgoedassortiment van Otto Simon sluit altijd uitstekend aan op de bedrijfsactiviteiten van de afnemer. Of dit nu grootwinkelbedrijven zijn met een full-assortiment of een tankstation die speelgoed als ‘bijproduct’ aanbiedt. Otto Simon levert ze allemaal. Speelgoedwinkels, strand- en campingwinkels, supermarkten, drogisterijen, tuincentra, restaurants, etc.

U kunt uw eigen concept creëren en het daarbij behorende assortiment speelgoed zelf, of met behulp van één van onze ervaren adviseurs, samenstellen. Dat kan op de showroom in Almelo (maar liefst 2050 m2 groot), of thuis met behulp van het fotoboek of onze online bestelmogelijkheid. Uw bestelling wordt vervolgens in het eigen distributiecentrum met de grootst mogelijke zorg samengesteld en verzonden.
Onze slogan: ‘wij weten wat er speelt’ plaatst ons midden in de speelgoedmarkt. De nieuwste trends maar ook de basiscollectie is bij Otto Simon leverbaar.

Maak gerust een afspraak en profiteer van onze vele voordelen zoals palletpakkers, staffelprijzen, containerverkoop etc.


Geschiedenis


Na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf zich gaan specialiseren in speelgoed waarna het in de daaropvolgende jaren is uitgegroeid tot één van de grootste importeurs en speelgoedgroothandels van West Europa.

In 1997 is Otto Simon ook gestart met haar eigen retailconcept. In dat jaar is zij gefuseerd met Toypartners, een zusterbedrijf en retailorganisatie, die tot dat moment zelfstandig opereerde in de markt met de speelgoedformules Speelboom, Wigwam, Techno Hobby en Early Learning Centre.

Daarnaast waaide er een nieuwe wind door het bedrijf die commercialiteit en effectiviteit op de voorgrond zette. Dit betekent dat het tegenwoordige Otto Simon een pro-actieve groothandel en retailorganisatie is die direct en snel een kwalitatief goed basisassortiment van circa 12.000 verschillende speelgoedartikelen kan leveren uit haar eigen magazijn (ca. 24.000 m²) in Almelo. Intern is alles in huis voor een goede service en bieden we een zeer uitgebreide collectie merken als LEGO, Zapf, MGA, Mattel, Playmobil, Hasbro, V-tech, Jumbo, Little Tikes, SES, Tomy, Nikko, Silverlit, Famosa, Feber, Smoby en nog vele merken meer.


Top 1 Toys


Met vele speelgoedzaken is Top 1 Toys één van de belangrijkste speelgoedgroepen. De Top 1 Toys formule is ontstaan uit het samenbrengen van de Wigwam en Speelboom speelgoedformules, beide beheert door Otto Simon te Almelo. De formule is opgebouwd uit een 4-tal modules, te weten Basic Light-, Basic-, Family- of de Special module.

Waar een Basic winkel zich bevindt in kleinere dorpen, buurten en winkelcentra richt een special winkel zich op een brede regio functie en hun ligging in een hoogwaardig winkel- of stadscentrum met breed publiek. Het aanbod van een basic winkel is budget- en prijsgericht en biedt in dit segment voldoende variatie. Family winkels bevinden zich in grotere dorpen, provincieplaatsen en winkelcentra. Het assortiment van een Family winkel heeft een uitgebreider assortiment voor bijvoorbeeld tieners en volwassenen.

De assortimenten van de Top 1 Toys formule worden zorgvuldig samengesteld door de inkopers van Otto Simon die zich optimaal oriënteren op de belangrijkste beurzen in de hele wereld. Zij spelen adequaat in op de locale functie, de steeds sneller veranderende consument en uiteraard op trends en rages.
De Top 1 Toys ondernemer is zowel inkoper als verkoper en entertainer. Door rechtstreekse contacten met belangrijke leveranciers kunt u zich gericht oriënteren. Daarnaast adviseert Otto Simon u, door middel van kerncollecties, over een basisassortiment en ondersteunende informatie met betrekking tot assortimentsaanvullingen. Op beurzen, die regelmatig door Otto Simon worden georganiseerd, wordt u optimaal geïnformeerd over de collecties die op dat moment voor u belangrijk zijn.

Door het brede aanbod wordt u, als Top 1 Toys ondernemer, in staat gesteld in te spelen op uw marktgebied en kunt u invloed uitoefenen op uw assortiment. Hierdoor kunt u altijd inspelen op de actuele situatie zoals deze in de directe omgeving van uw winkel zich voordoet. U staat achter het artikel en u bent beter geïnformeerd! Uw klant heeft waardering voor deze vakkennis. Daarnaast kunt u net even dat stapje meer zetten om aan die ene specifieke wens te voldoen. Service en klantvriendelijkheid zijn vanzelfsprekend bij Top 1 Toys. Uw bedrijfsvoering dient dan ook gebaseerd te zijn op een aantal uitgangspunten. De klant is koning, hij bepaalt zelf wat hij wil. U kunt de klant alleen topkwaliteit bieden als u beschikt over voldoende kennis van verschillende speelgoedassortimenten, acties, rages en het belangrijkste - de vraag van de consument. De echte Top 1 Toys ondernemer heeft ervaring met winkelverkoop, is bekend met het maken van goederen- en winkelpresentaties en met het beheer en runnen van een onderneming. Klantgerichtheid en creativiteit zijn essentiële zaken, als ook de beschikking over een ondernemersdiploma.

Geïnteresseerd in de Top 1 Toys formule? Neem contact met ons op!


Laden
Laden